Pot-Roasted Pickled Beef
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1 kg braised beef marinate the meat 3 to 4 days before preparation in the following way:
1 bouquet root vegetables for soup (carrots, root celery, parsnip) wash, clean and cut into cubes.
2 onions peel and dice.
1/4 l red wine bring to a boil together with 1/2 l water, 1/8 l Zweigelt Wine-Vinegar, 2 laurel leaves, 6 juniper berries, 2 piment seeds and pepper corns Let the marinade cool down and pour it over the meat. Cover and marinate the meat in a cool place, turning it around from time to time. On the day of preparation, remove the meat from the marinade, dry it and rub black pepper, freshly ground and salt onto the surface of the beef. Heat Sunflower Seed Oil in a stew pan and roast the beef until it turns brown on all sides. Pass the marinade through a sieve, take out the seasonings and let them roast together with the meat at a high temperature. Pour the marinade into the pan in small portions from time to time. Cover the pan and let the meat stew for 1 1/2 to 2 hours, thereby sprinkling the meat with its juice from time to time. Remove the meat from the pan and keep it warm. Pass the remaining liquid through a sieve, let it boil until it thickens and finish the sauce with 1/8 l heavy cream
serves 4
Instructions
3 bis 4 Tage vor der Zubereitung das Fleisch marinieren: Dazu 1 Bund Suppengemüse waschen, putzen und würfelig schneiden.
2 Zwiebel schälen und würfeln.
1/4 l Rotwein zusammen mit 1/2 l Wasser, 1/8 l Zweigelt Weinessig, 2 Lorbeerblätter, 6 Wacholderbeeren, 2 Pimentkörner und Pfefferkörner kurz aufkochen, abkühlen lassen und über das Fleisch gießen, abdecken und an einem kühlen Ort durchziehen lassen. In dieser Zeit das Fleisch mehrmals wenden.
Am Tag der Zubereitung das Fleisch aus der Marinade nehmen, abtrocknen und mit
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen und Salz einreiben.
Sonnenblumenöl in einer Bratpfanne erhitzen und und das Fleisch darin von allen Seiten bräunen. Die Marinade durch ein Sieb gießen, die Gewürze aus dem Sieb zum Fleisch geben und kräftig anbraten. Nach und nach die Marinade in kleinen Portionen nachgießen und den Bratensatz damit lösen. Die Pfanne zudecken und den Braten 1 1/2 bis 2 Stunden schmoren lassen. Dabei das Fleisch immer wieder mit dem Sud übergießen. Das Fleisch herausnehmen und warmstellen. Den Schmorsud durch ein Sieb gießen, einkochen lasssen und mit 1/8 l Obers binden.
für 4 Personen